Printen
Gezonde Kip Salade met Hummus Dressing

Rijkgevulde Kip Salade met Hummus Dressing

Een heerlijke kip salade gevuld met allerlei vitames en mineralen. De simpele hummus dressing die bij deze salade hoort, is met slechts twee ingrediënten te maken! Heerlijk én gezond.

Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 5 minuten
Totale Tijd 20 minuten
Porties 2

Ingrediënten

Paprika Kip

  • 350 gr kippendij filet zonder bot overtollig vet verwijderd en in reepjes gesneden
  • ½ tl paprika poeder
  • ¼ tl knoflook poeder
  • ¼ tl uien poeder
  • ¼ tl zout of naar smaak
  • 2 tl olijfolie om mee te bakken

Salade

  • 300 gr baby spinazie of andere rauwe bladgroente
  • 100 gr edamame (verse sojabonen)
  • 12 cherry tomaten gehalveerd
  • 150 gr maïs uit blik uitgelekt en gewassen
  • 1 avocado klein
  • 2 eieren gebakken of gekookt

Hummus dressing

  • 2 El pompoen hummus *
  • water

Instructies

  1. Meng de kippendij filet met de paprika poeder, knoflook poeder, uien poeder en zout.

  2. Verhit de olie in een pan op middenhoog vuur.

  3. Bak de kip tot gaar en goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet aan de kant om een beetje af te koelen.

  4. Verdeel de salade over twee borden en voeg de edamame, cherry tomaten, maïs, avocado en kip toe. Doe er desgewenst een gebakken of gekookt ei bij. Zet aan de kant.

  5. Meng de hummus met water. Voeg net zoveel water toe tot de dressing jouw gewenste dikte heeft.

  6. Verdeel de dressing over de salades en serveer onmiddelijk.

Notities

* huisgemaakt of kant-en-klare hummus