Printen
Banketbakkersroom en Zwitserse Room op een Biscuit Bodem

Banketbakkersroom & Zwitserse Room

Heerlijk luchtige, romige banketbakkersroom of zwitserse room. In een handomdraai op tafel! Super makkelijk en zoveel lekkerder dan room uit een pakje.

Maaltijd Dessert
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 1 uur 30 minuten

Ingrediënten

Banketbakkersroom

  • 250 mL volle melk
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1 vanilleboon
  • 20 gr maïzena
  • 1 ei

Zwitserse Room

  • 200 mL slagroom koud
  • 1 El poedersuiker

Instructies

Voor de Banketbakkersroom

  1. Meng in een steelpan de melk, een eetlepel van de suiker en de opengesneden vanille boon (zaadjes + lege peul).

  2. Breng het melk mengsel al roerend aan de kook.

  3. Klop in een kom de suiker, maïzena en het ei tot een glad mengsel.

  4. Giet de helft van het kokende melk mengsel al roerend bij het ei mengsel.

  5. Giet het ei mengsel weer in de pan en kook het geheel tot dik. Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen.

  6. Giet het mengsel in een kom en dek het af met huishoudfolie.* Laat het mengsel volledig afkoelen.

Voor de Zwitserse Room

  1. Klop de slagroom en suiker tot luchtig.

  2. Spatel de slagroom in delen door de banketbakkersroom.

Notities

* Zorg ervoor dat de folie de bovenkant van de room aanraakt, zodat er geen velletje op de room ontstaat.