Printen
Vegan Matcha Cupcake met Chocolade Ganache

Twee Vegan Matcha Cupcakes met Ganache

Luchtige groene thee cupcakes met een heerlijk romige chocolade topping. Een combinatie van bitter en zoet. Deze cupcakes zijn 100% vegan en smaken net zo lekker als niet-vegan cupcakes. Het recept is voor twee personen dus je blijft niet met restjes zitten.
Maaltijd Dessert
Voorbereiding 2 uur 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 2 uur 25 minuten
Porties 2 porties

Ingrediënten

Chocolade Ganache

  • 90 gr pure chocolade 70%, grof gehakt
  • 100 mL kokosmelk

Matcha Cupcakes

  • 35 gr patent tarwebloem
  • tl groene thee poeder
  • ¼ tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 50 mL plantaardige melk ongezoet*
  • 30 gr kokosbloesemsuiker
  • 15 gr kokosolie

Instructies

  1. Meng in een kom de chocolade en de kokosmelk.
  2. Verhit dit mengsel kort in de magnetron en roer tussen het verwarmen door. Verhit niet langer dan 20 seconden achter elkaar per keer. Blijf verwarmen tot alle chocolade gesmolten is.
  3. Laat het mengsel ongeveer een uur afkoelen in de koelkast of tot de ganache stevig genoeg is om te spuiten.**
  4. Verwarm de oven voor op 160C.
  5. Meng in een kom de groene thee poeder, bakpoeder en zout. Zet aan de kant.
  6. Meng in een kom de kokosbloesemsuiker en melk.
  7. Verhit dit mengsel in de magnetron en roer tussen het verwarmen door. Doe dit tot alle suiker opgelost is.
  8. Roer, terwijl het mengsel nog warm is, de kokosolie erdoor.
  9. Voeg het bloem mengsel toe en roer tot alles opgenomen is.
  10. Verdeel het beslag over twee cupcake vormpjes.
  11. Bak de cupcakes 14-16 minuten op 160C of tot een satéprikker schoon uit de cupcakes komt. Laat de cupcakes volledig afkoelen.
  12. Neem de ganache uit de koelkast en klop het nog even luchtig.
  13. Versier de cupcakes met de ganache.

Notities

* Ik gebruikte amandelmelk

** Als de ganache te hard wordt, verhit het dan 5 seconden in de magnetron of tot het zacht genoeg is om mee te versieren.