Printen
Vegan Chocolade Chip Koekje voor Een Persoon met Glas Melk

Vegan Chocolade Chip Koekje voor Een

Heerlijk zacht koekje met stukjes chocolade en zonder ei of zuivel. Dit recept maakt precies één chocolate chip koekje.
Maaltijd Snack
Keuken Vegan
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 15 minuten
Porties 1 portie

Ingrediënten

  • 10 gr vegan boter gesmolten
  • 10 gr bruine basterdsuiker
  • ¼ tl vanille pasta
  • 16 gr patent tarwebloem
  • 1/16 tl bakpoeder
  • 5 gr chocolade vegan, in stukjes, +extra voor decoratie
  • snufje zout optioneel

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet aan de kant.
  2. Klop in een klein kommetje de gesmolten boter, suiker en vanille pasta tot gemengd.
  3. Voeg de bloem, bakpoeder, chocolade stukjes en zout toe. Roer tot gemengd.
  4. Rol het deeg in een balletje en plaats het op het bakpapier.
  5. Bak het koekje 9-10 minuten op 180C voor een zacht chocolade koekje.
  6. Druk na het bakken wat extra chocolade stukjes in het koekje ter decoratie.