Printen
Kip Noodle Roerbakschotel met Sperziebonen (met stokjes)

Kip Noodle Roerbakschotel

Simpele ramen (noodles) roerbakschotel met sappige stukjes kippendijtjes, dunne reepjes omelette en heel veel groente. Ik gebruikte sperzieboontjes, maar je kunt elke groente gebruiken die je wil. Klaar in minder dan 30 minuten!

Maaltijd Dinner
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Porties 4

Ingrediënten

Noodles en Kip

  • 300-350 gr kippendij filet overtollig vet verwijderd en in stukjes gesneden
  • 1 El donkere sojasaus
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1 ei losgeklopt
  • 300-400 gr sperziebonen of andere groente, gekookt*
  • 2 pakjes fresh style ramen 2x200g
  • olie om mee te roerbakken

Saus (optioneel)

  • tl donkere sojasaus
  • ¼ tl kristalsuiker
  • ½ tl uienpoeder

Instructies

  1. Meng de kippendij, sojasaus, uienpoeder en knoflookpoeder. Laat dit minimaal 10 minuten staan.
  2. Verhit een beetje olie in een pan op midden-hoog vuur.
  3. Doe het losgeklopte ei in de pan en draai de pan rond om het ei tot een dunne laag te verdelen.
  4. Rol het ei op als een pannenkoek, haal het uit de pan en snijd het ei in reepjes. Zet aan de kant.
  5. Zet de pan terug op het fornuis en voeg de kip toe. Bak de kip tot gaar en haal het ui de pan.
  6. Doe in diezelfde pan de ramen. Roerbak de noodles tot ze los gekomen zijn.
  7. Voeg de reepjes ei, de kip en de groente toe. Als je wil, kun je op dit punt ook de ingrediënten voor de saus toevoegen. Bak en roer het geheel nog eens 2-3 minuten door totdat alles goed gemengd is.
  8. Serveer meteen.

Notities

* Kook de boontjes terwijl je de kip en de andere ingrediënten aan het bereiden bent om tijd te besparen.