Printen
Red Velvet Cupcake voor Twee met Roomkaas Glazuur

Red Velvet Cupcakes Voor Twee

Heerlijk luchtige red velvet cupcakes met romige roomkaas glazuur! De cupcakes zijn zonder ei en zijn perfect voor twee personen. Geen leftovers.

Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Porties 2 cupcakes

Ingrediënten

Cupcakes

  • 15 gr zonnebloemolie
  • 2 El kristalsuiker
  • 1 El melk
  • 1 tl witte azijn
  • ¼ tl vanille pasta
  • rode voedselkleurstof optioneel
  • 3 El + ¾ tl patent tarwebloem
  • tl cacaopoeder
  • 1/8 tl baksoda

Roomkaas Glazuur

  • 90 gr poedersuiker gezeefd
  • 15 gr roomboter ongezouten, op kamertemperatuur
  • 40 gr roomkaas (Monchou), op kamertemperatuur
  • ½ tl vanille extract
  • citroensap

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 170C en doe twee papieren cupcake vormpjes in een muffin vorm.

  2. Meng in een kom de olie, suiker, melk, azijn en vanille pasta. Voeg een druppel rode kleurstof toe als je dat wil. Zet aan de kant.

  3. Meng in een kleine kom de bloem, cacao en baksoda.

  4. Voeg het bloem mengsel aan het olie mengsel toe en spatel het tot een glad beslag.

  5. Verdeel het beslag gelijk over de cupcake vormpjes.

  6. Bak de cupcakes 18-20 minuten op 170C of tot een satéprikker schoon uit de cake komt. Laat de cupcakes volledig afkoelen alvorens te versieren met glazuur.

  7. Klop voor de glazuur alle ingrediënten tot het goed gemengd is. Breng het mengsel over in een spuitzak en versier de cupcakes.