Printen
Pompoen Hummus in Bord met Blik Kikkererwten

Pittige Pompoen Hummus

Smeuïge en romige hummus gemaakt met zoete pompoen. Deze hummus is licht pittig van de chili en bevat geen olie. Serveer met brood of gebruik als een dip.

Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 20 minuten
Porties 6

Ingrediënten

  • 500-600 gr pompoen in blokjes, in de oven tot gaar gebakken
  • 1 blik kikkererwten gewassen en uitgelekt (ongeveer 265g)*
  • 100 gr tahini
  • 2 teentjes knoflook grof gehakt
  • 2 tl komijn poeder
  • tl paprika poeder
  • ½ tl gerookte paprika poeder
  • ¼-½ tl chili poeder (optioneel)
  • ¼-½ tl zout
  • 80 mL citroensap
  • 1-2 El kraanwater **

Instructies

  1. Blend in een keukenmachine de pompoen, kikkererwten, tahini, knoflook, kruiden en zout tot glad. Schraap tussendoor de zijkanten van de keukenmachine.
  2. Giet langzaam de citroensap en water tijdens het blenden bij de hummus. Verwerk tot een glad, dik mengsel en serveer.

Notities

* Gebruik een merk dat weinig vocht in het blik bevat, bijvoorbeeld Bonduelle.

** Traditionele recepten bevatten ongeveer 1-2 El olie. Echter, ik vind het zonder olie net zo lekker. Daarom heb ik het weggelaten. Voeg 1-2 El olijfolie toe als je een hummus wil die meer smeuïg en romig is.